In 27-28 aprilie APSE a organizat al doilea curs de formare în domeniul egalitătii de sanse pentru femei si bărbati, adresat membrilor COJES avand ca subiect principal (27.04.2007)

În perioada 27 - 28 aprilie 2007 a avut loc la Centrul de Calcul din Târgu Jiu cursul „Tehnici si instrumente de prevenire si combatere a discriminãrii de gen". Evenimentul a beneficiat de prezenta doamnei Elisabeta LIPÃ, desemnatã ca Ambasador al Egalitãtii în cadrul Anului European al Egalitãtii de sanse pentru Toti - anul 2007.
Cursul a fost interactiv, iar temele abordate în cadrul acestuia vor fi:
ü Cum ne implicam in prevenirea si combaterea discriminarii de gen? Cum recunoastem discriminarea de gen?
ü Discriminare directa vs. discriminare indirecta.
ü Discriminarea pe piaþa muncii (acces, formare si promovare, salarizare, hãrtuire sexualã, maternitate). Situatii de discriminare, mãsuri de protectie, institutii cu responsabilitãti.
ü Discriminare de gen: Violenta in familie.
ü Proiecte si programe de prevenire si combatere a discriminarii de gen.
ü Elaborarea strategiei locale a egalitatii de sanse pentru femei si barbati.
Proiectul „Consolidarea retelei judetene a promotorilor în perspectiva implementãrii Strategiei Nationale privind egalitatea de sanse între femei si bãrbati" este finantat prin programul Matra KAP al Ambasadei Regatului Tãrilor de Jos în România desfãsurat în parteneriat cu Agenþia Nationalã pentru Egalitatea de Sanse între femei si bãrbaþi (ANES) si Directia de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie Gorj.
Obiectivul proiectului îl constituie îmbunãtãtirea participãrii institutiilor publice si organizaþiilor neguvernamentale la sectorul politicilor publice care promoveazã egalitatea de Sanse. Cursul urmãreste specializarea membrilor Comisiei Judetene în domeniul Egalitãþii de Sanse între femei si bãrbati (COJES) din judetul Gorj.

Pentru a ramane la curent cu toate stirile care te intereseaza, acum ai ocazia sa te abonezi la newsletter.

Adresa ta de mail:Acest proiect este finantat prin intermediului programului Matra – Kap al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti

Powered bywebdesign & software