Formare profesională pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă din Gorj prin proiectul „PAŞI SPRE VIITOR ” (27.08.2015)

“ASOCIAŢIA PSIHOLOGILOR GORJENI” în parteneriat cu “ASOCIAŢIA PENTRU ȘANSE EGALEa organizat Conferința de presă intermediară în cadrul proiectului PAȘI SPRE VIITOR, desfășurată în sala de conferințe a Hotelului ANNA, din Tg.-Jiu, începând cu ora 12:00.  

Proiectul se derulează în perioada 30.06.2014 - 29.12.2015 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanțare 5014/ 27.06.2014 încheiat între Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și Asociația Psihologilor Gorjeni (A.P.S.G.), în calitate de beneficiar - lider de parteneriat.  

 În cadrul proiectului se derulează cursuri de formare profesională de calificare și inițiere, în domenii precum: (Competente antreprenoriale, Competențe sociale și civice -comunicare și lucrul în echipă, Competențe informatice, Manager proiect, Inspector/referent resurse umane, Comunicare în limba engleză, Competențe sociale și civice - dezvoltare personală, Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, Lucrător în comerț, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, Manichiurist – pedichiurist), pentru un număr total de 450 de persoane din județul Gorj.

Cursurile menționate se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, din judeţul Gorj.  

Până în prezent au fost finalizate 12 din cele 18 de programe de formare, propuse prin cererea de finanțare, la ele participând un număr de 341 de persoane, dintre care au absolvit cu succes și au fost/ urmează să fie certificate 303 de persoane - în  cea mai mare parte femei. 

Au  fost plasate 45 persoane, din cele care au participat la programele de instruire.

Au fost înființate 5 firme în urma consultanţei antreprenoriale acordate persoanelor care au dorit să demareze o activitate independentă.

 De asemenea, la acest moment, se află în derulare un  program de formare profesională în meseria  Îngrijitoare bătrâni la domiciliu ( calificare nivel I ), organizat de Asociația pentru Șanse Egale în Tg-Jiu, pentru un număr de 27 persoane.            

 

În perioada următoare și până spre sfârșitul implementării proiectului, cei doi parteneri urmează a mai organiza un număr de 6 programe de formare, pentru aprox.120 de persoane, astfel: 

-          Liderul APSG va mai organiza cursuri pentru încă aprox. 92 de persoane – câte o serie pentru fiecare dintre programele de inițiere Competenţe Antreprenoriale, Competenţe sociale şi civice - dezvoltare personală, Inspector/Referent Resurse Umane,  Competenţe informatice ;  

-          Partenerul APSE va mai organiza un curs de calificare pentru aprox. 25 persoane - Lucrător în comerţ.

Persoanele interesate se pot adresa în continuare entităților care implementează acest proiect pentru a fi înscrise în grupul țintă, în vederea participării la programul integrat, respectiv: informare, consiliere, mediere şi formare profesională.

  

La conferință au fost invitaţi atât reprezentanţi ai instituțiilor publice, ai altor organizații de profil, ai agenților economici locali, ai presei cât şi beneficiari din cadrul proiectului.


Pentru a ramane la curent cu toate stirile care te intereseaza, acum ai ocazia sa te abonezi la newsletter.

Adresa ta de mail:Acest proiect este finantat prin intermediului programului Matra Kap al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti

Powered bywebdesign & software