Afilierea APSE la Reteaua Nationala Integritate si Buna Guvernare - www.guvernmaibun.ro (24.04.2009)

               La inceputul lunii aprilie 2009, Asociatia pentru Sanse Egale a fost invitata sa faca parte din Rețeaua Integritate și Bună Guvernare astfel ca, din data de 24.04.2009 APSE a devenit membra a acestei retele.

Reteaua Integritate si Buna Guvernare a fost infiintata in cadrul proiectului «Impreuna pentru integritate si buna guvernare», finantat prin programul Phare 2006 si derulat in parteneriat de catre Centrul de Resurse Juridice, Asociatia Pro Democratia si Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Misiunea Rețelei este să promoveze principiile și standardele bunei guvernări în România și Uniunea Europeană, ca pe o condiție esențială a legitimității, corectitudini și eficenței deciziilor politice și administrative. Caracteristicile bunei guvernări sunt: răspunderea, participarea cetățenilor, transparența, eficacitatea și eficiența, medierea și dialogul, echitatea, statul de drept și receptivitatea la nevoile prezente și viitoare ale societății. Buna guvernare include punctele de vedere ale minorităților și ale grupurilor vulnerabile din societate în procesul de luare a deciziilor.

In cadrul adunarii generale a Retelei din luna aprilie, s-au infiintat trei grupuri de lucru permanente: GLP1: conflicte de interese, incompatibilități și avere ilicită (ANI); GLP2: corupție (DNA, DGA) și prevenire a corupției; si GLP3: acces la informații, transparență, politici publice și simplificare administrativă. Asociatia pentru Sanse Egale face parte din Grupul de Lucru Permanent 3.

La nivel national au fost organizate in lunile iunie-iulie 2009, 18 Grupuri de Integritate Locala (GIL) in cadrul carora s-au luat in discutie stadiul de implementare a  Strategiei și planul de acțiune privind menținerea și creșterea integrității în perioada 2008-2010, membrii GIL trebuind sa analizeze probleme de integritate și bună guvernare de la nivelul municipiului.


Pentru a ramane la curent cu toate stirile care te intereseaza, acum ai ocazia sa te abonezi la newsletter.

Adresa ta de mail:Acest proiect este finantat prin intermediului programului Matra – Kap al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti

Powered bywebdesign & software